ANKARA / YENİMAHALLE - Kardelen Şehit Burak Abikebahşi Ortaokulu

VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI GEZİSİ

Sadece teknolojiyi kullanmanın yetersiz olduğu, ancak yeni teknolojileri üretenlerin gelecekte yer edineceği bir dönemde yaşıyoruz. Ülkelerin kalkınmasında itici bir güç olan verimlilik ilkesi her alanda başarının kapılarını açacak bir anahtardır. Verimlilik ve Teknoloji kavramları; aslında bir bütün olarak irdelenip bütünleştirildiğinde, her alanda hem üretim artışı sağlanacak hem de kaynakların hoyratça kullanılmasının önüne geçilecektir. Bu durumda ülkemizin kendi kendine yetecek, dışa bağımlılığını azaltacak ileri teknolojisi ile geleceğe daha olumlu bir şekilde bakmasına neden olacaktır.
Öğrencilerimizin bu konuda farkındalık kazanmaları için 09.02.2024 tarihinde, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerimiz Gamze Şişman ve Semra Arslan koordinatörlüğünde 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarına gezi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen gezide öğrencilerimiz, Drone yarışlarını izleme ve robotlar, güneş enerjisi ile çalışan araçlar, 3D yazıcı ve baskılar, savunma, uzay ve sağlık gibi çeşitli alanlarda geliştirilen teknolojik ürünleri inceleme fırsatı bulmuşlardır.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 12:22 - Görüntülenme: 193